Citrónové kuře

Potřebujeme:

375 g vykostěných kuřecích prsou bez kůže, 2 PL suchého sherry, 4 jarní cibulky (nakrájené,) 2,5 cm zázvoru (jemně pokrájeného), 2 PL slunečnicového oleje 2 stroužky česneku (nakrájené na plátky), 2 stonky celeru (příčné nakrájené) , 1 malá paprika (zbavená semínek a pokrájená na plátky), 2 PL světlé sojové omáčky, 2 lžíce citronové šťávy, kůra z 2 citronů, ¼ KL mletého chilli a petržel na ozdobení

Jak na to:

Maso nakrájíme na proužky o délce 7 cm. Sherry smícháme s jarními cibulí + kami a zázvorem. Přidáme kuřecí maso a dobře ho směsí obalíme. Necháme 15 minut marinovat. V předehřátém woku rozehřejeme olej a za stálého míchání na něm 1 minutu smažíme česnek, celer a zelenou papriku. Přidáme kuře s marinádou a 2 minuty dusíme. Vmícháme sójovou omáčku, citrónovou šťávu, citronovou kůru a chilli. Povaříme 1 minutu. Hotové jídlo přendáme na nahřátou servírovací mísu, ozdobíme kolečky citronu a petrželkou.

Podobné recepty:

Pečené kuře, Kuře po Španělsku, Kuře na pivě, Kuře po Kladensku, Dušené kuře s estragonem