Šunka s broskví
10.8.2012

4 plátky šunky (každý o hmotnosti 175g)
Broskvová omáčka: 250 g vypeckovaných a pokrájených čerstvých broskví, 1 limeta, 2 KL jemně pokrájeného zázvoru, 2 KL medu, 2 PL olivového oleje, 4 nasekané jarní cibulky, mořská sůl
Na pánvi rozehřejeme olej a postupně opékáme plátky šunky. Každou stranu 4 minuty. Opečené plátky udržujeme v teple. V misce smícháme broskve, limetovou šťávu, kůru, zázvor, med a olivový olej. Vidličkou směs rozmačkáme. Přidáme jarní cibulky, sůl a vše dobře promícháme. Opečenou šunku podáváme teplou s broskvovou omáčkou.
Podobné recepty:Kuřecí prsa s jablky, Kuřecí stehýnka s broskví, Broskvová pochoutka, Řízek s broskví, Broskev plněná kuřecím masem