Terčíky

1.8.2012
Potřebujeme:

125 g celozrnné mouky, 125 g másla, 125 g ovesných vloček, 125 g hnědého krystalového cukru, 2 vajíčka, 1 PL lžíce prášku do pečiva, 1 PL rozinek, 1 PL loupaných dýňových semínek, 1 PL loupaných slunečnicových semínek, 1 PL loupaných lněných semínek, 1 PL nesolených arašídů, 1 PL sezamových semínek a sůl

Jak na to:

Všechny spolu smícháme tak, aby těsto nebylo příliš suché ani mazlavé. Konzistenci těsta upravujeme přidáváním vloček a mouky. Na plech položíme pečící papír a polévkovou lžící tvarujeme malé hromádky těsta, které na plechu trochu rozmačkáme. Posypeme je sezamovými, dýňovými a slunečnicovými semínky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud nezhnědne okraj koláčků. Pak ještě na chvíli obrátíme každý koláček, aby zhnědne i shora.

Podobné recepty:

Slané terčíky