Fazolové-tuňákový salát

Potřebujeme:

500 g bílých fazolí, 300 g tuňáka v oleji, 100 g zelených plněných oliv, 4 jarní cibulky, 2 vejce, 1 stroužek česneku, petrželová nať, čerstvá bazalka, citronová šťáva, olivový olej, sůl, pepř

Jak na to:

Fazole namočíme do vody alespoň na 10 hodin. Odmočené fazole přelijeme do hrnce s čistou vodou a vaříme asi 1 hodinu. Vejce uvaříme natvrdo. Cibulky nakrájíme na kolečka, petrželku nadrobno nasekáme, bazalku natrháme na kousky a smícháme v míse. Přidáme uvařenou fazole, olivy, citrónovou šťávu, nadrobno nasekaný česnek a tuňáka. Vajíčka oloupeme, nakrájíme na kolečka a přidáme do salátu. Dochutíme solí a pepřem, zalijeme olivovým olejem a důkladně promícháme. Před podáváním vložíme na 10 minut do chladničky.

Podobné recepty:

Fazolové-tuňákový salát, Zavařené fazolové lusky, Tuňákový salát, Tuňákový salát, Tuňákový salát