Biliardový čert

28.6.2012
Potřebujeme:

400 g mořského ďasa, 100 g parmské šunky, 50 ml olivového oleje, 100 g čerstvého špenátu, 100 g cukrového hrášku, čerstvá bazalka, máslo s mořskou solí, cukr Demerara, čerstvě mletý bílý pepř, kopr, dijonské hořčice, med, mascarpone, citrony a sůl

Jak na to:

Nejprve oblanšírujeme cukrový hrášek, orestujeme špenát na másle, přidáme cukr, čerstvou bazalku, kopr, citrónovou šťávu, cukrový hrášek a promícháme aby se suroviny důkladně spojili a pokapeme olivovým olejem. Poté důkladně zpracujeme rybu (odstraníme blány, které mohou způsobit větší tvrdost masa), pak ji zabalíme do parmské šunky, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Grilujeme 3 minuty z každé strany. Dresink připravíme ze sýru mascarpone, kopru, medu, dijonské hořčice a citronové šťávy. Podáváme na talíři ve tvaru kostky nebo obdélníku (což by mělo připomínat kulečníkový stůl) tak, že přílohou vysteleme talíř a navrch chaoticky poklademe grilovanou rybu.