Slané oplatky

Potřebujeme:

2 porce
70 g polohrubé mouky, 250 g hladké mouky, 2 vajíčka, sůl, 100 g oleje, 20 g droždí, 400 ml mléka
Náplň: 1 kg hlávkového zelí, 100 g vepřového sádla, pepř

Jak na to:

Osmahneme na sádle nastrouhanou zelí, osolíme a dusíme do měkka. Dušenou zelí okořeníme pepřem. Z mouky, žloutku, oleje, vlažného mléka a soli uděláme kvásek. Uhněteme vláčné polotuhé těsto a necháme vykynout. ½ těsta rozválíme do kruhu. Na těsto uložíme ½ dušené zelí, uzavřeme placku, přitlačíme, propícháme párátkem, potřeme rozehřátou mastí a pečeme. Zbývající těsto použijeme na další kapustník. Upečené potřeme také mastí a pokrájíme.

Podobné recepty:

Rafaelo, Karamelové oplatky, Višňové oplatky, Rafaelo, Sněhové pusinky