Karamelový krém s broskvemi

3.7.2012
Potřebujeme:

1 konzerva kompotovaných broskví, 800 ml mléka, 300 g krystalového cukru, 200 ml smetany na šlehání, 4 lžíce maizeny, 10 žloutků, 3 malé tyčinky skořice, kůra z citronu

Jak na to:

Do 800 ml mléka dáme vařit celou skořici a citronovou kůru. Zvlášť vyšleháme 10 žloutků s 200 g krystalového cukru. Vyšlehané vmícháme do přecezení vychladlého mléka, přidáme 60 g maizeny rozpuštěné v trošce vody a přidáme asi 100 ml šlehačky. Všechno to ještě jednou přecedíme a šleháme do zhoustnutí. Na pánvi zkaramelizujeme asi 100 g krystalového cukru, přidáme trošku kompotové šťávy a nakrájené kompotované broskve. Okaramelizujeme a podáváme přelité s krémem.

Podobné recepty:

Pudingové kostky, Pudingové kostky, Francouzské kostky, Karamelový krém, Karamelový řez