Makrely na olivách

4 očištěné a vykuchané makrely, 2 lžíce hladké mouky, 4 PL olivového oleje, 1 stroužek česneku, citron, 250 g pokrájených konzervovaných rajčat, 24 černých oliv, 500 ml rybího vývaru, petrželka, sůl a pepř
Jak na to:Makrely posypeme trochou mouky. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a při střední teplotě osmažíme česnek. Přidáme ryby a několik minut je smažíme z obou stran. Přidáme rajčata, pokapeme citronem a olivy. Dusíme 30 minut. Postupně přiléváme rybí vývar, dokud se ryby neuvaří a omáčka nezhoustne. Osolíme a opepříme podle chuti. Před koncem vaření posypeme petrželkou. Ryby podáváme přelité omáčkou.
Jako přílohu krajíc čerstvého bílého chleba.
Řecká makrela, Zapečená makrela, Makrela na červeném víně, Makrela na červeném víně, Pomazánka z uzené makrely