Feijoada

Potřebujeme:

1 l černé fazole, 250 g uzených žebírek, 200 g klobásy, 100 g prorostlé slaniny, 1 vepřová nožka, cibule, česnek, pepř, chilli papričky, olivový olej a sůl

Jak na to:

Vepřovou nožku necháme 10 hodin namočenou ve vodě, pak ji převaříme, vybereme, pokrájíme na kousky a přendáme do hrnce s čerstvou vodou, kde ji vaříme do měkka. Zvlášť uvaříme také předem namočené fazole spolu s klobásou. Část uvařené fazole odebereme, rozmixujeme a vrátíme zpět do hrnce. Na oleji osmahneme cibuli s česnekem a uděláme jíšku, kterou zahustíme fazolovou směs. Přilijeme ji k vepřovému masu, opepříme, osolíme a dochutíme chilli papričkou. Necháme spolu přejít varem a můžeme podávat dozdobené exotickým ovocem.