Kuřecí prsíčka v mandlovém obalu s hroznovou omáčkou

Potřebujeme:

4 ks kuřecích prsou, 100 g mandlových lupínků, sůl, pepř, mouka, 2 vejce, 40 g másla, olej, 1 dcl bílého vína, 200 ml pomerančové šťávy, 300 g bílého hroznů

Jak na to:

Kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Nejprve je obalíme v mouce, pak ve dvou rozšlehaných vejcích a nakonec v mandlových lupíncích. Obal pevně přitlačíme a prsíčka smažíme na každé straně 3 - 4 minuty v rozehřátém másle. Pak je vyjmeme a odložíme do tepla. Do výpeku nalijeme pomerančovou šťávu a víno a chvíli vaříme. Bílé hrozny omyjeme, rozpůlíme a pokud je třeba, vybereme jadérka. Přidáme je do omáčky a prohřejeme. Ochutíme pepřem a podáváme s kuřecími prsíčky.

Podobné recepty:

Kuřecí prsíčka labužník, Prsíčka na řapíkatém celeru, Kuřecí prsíčka plňené slaninou a čabajkou, Kuřecí prsíčka se smetanovo pepřovou omáčkou, Kuřecí prsíčka delikates