Bramborové knedlíky s smaženici
17.7.2012

brambory, sůl, hladká mouka, 5 vajec, slanina na tavení nebo škvaření pražená cibulka, olej, máslo
Jak na to:Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a prolisujeme. Přidáme mouku, vejce a sůl. Vypracujeme těsto. Hrnky vymažeme olejem, vysypeme moukou a naplníme těstem. Dáme je do hrnce s vroucí vodou a přikryté vaříme 35 minut. Když jsou knedlíky hotové, vyklopíme je z hrnků a necháme vychladnout. Mezitím si z nakrájené slaniny vytopíte škvarky. Na pánvi s rozpuštěným máslem uděláme smaženici ze čtyř vajec. Knedlíky naporcujeme, potřeme smaženici, škvarky, sádlem a praženou cibulkou.
Podobné recepty:Plněné bramborové knedlíky, Kopaničářského bramborové poupata, Špagety s smaženici, Zapečené rajčata, Bramborové knedlíky