Maso Evropa

Potřebujeme:

2 kg hovězího masa, 300 g slaniny, 300 g mrkve, 300 g cibule, 200 g rajčat, 1/2 l bílého vína, 1/2 l červeného vína, 200 ml vývaru, bílý pepř, česnek, olivový olej a sůl

Jak na to:

Mrkev nakrájíme na dlouhé hranolky a slaninu na hrubší proužky. Do masa uděláme nožem potřebný počet otvorů a důkladně je vyplníme mrkví a slaninou. Na česneku a cibuli orestujeme prošpikované a nasolené maso, okořeníme a počkáme, dokud pustí šťávu. Podlijeme červeným a bílým vínem, přikryjeme pokličkou a vaříme 10 minut. Pak přidáme nastrouhanou mrkev a nakrájená rajčata, přilijeme vývar a vaříme do měkka. Podáváme s rýží.

Podobné recepty:

Kuřecí maso na pórku, Vepřové na houbách, Vepřové maso, Maso s moravankou , Maso v mrkvi