Lehká paprika

Potřebujeme:

6 ks velkých tvrdých pálivých paprik, 8 trojúhelníčků roztíratelného sýra, 300 g šunky, 2 dcl oleje a černý chléb

Jak na to:

Na boční části paprikového lusku uděláme od špičky ke stopce zářez dlouhý 4-5 cm. Šunku nakrájíme na drobné čtverečky a ty opatrně natlačíme přes zářezy do paprik. Stejným způsobem do paprika namačkáme měkký sýr. Zářezy mírným tlakem uzavřeme a papriky poklademe do rozpáleného oleje zářezem dole, aby sýr nevytekl. Papriky postupně otáčíme tak, aby rovnoměrně zhnědly po celém obvodu. Pak je vyjmeme a na výpeku opečeme plátky chleba. Podáváme s bílým vínem.

Podobné recepty:

Lehká svačinka, Lehká tatarská omáčka, Zapékané špagety, Lehká květáková polévka, Plněná paprika