Zuzanině palačinky

Potřebujeme:

100 g hladké mouky, sůl, 1 KL moučkového cukru, 3 vejce, 200 ml mléka, 20 g másla, olej nebo máslo
Omáčka: 6 kostek cukru, 1 pomeranč, 50 g másla, 300 ml pomerančové šťávy, 40 ml pomerančového likéru

Jak na to:

Mouku promícháme se solí a cukrem, přidáme vejce a polovinu mléka. Připravíme husté těstíčko, které za stálého šlehání ředíme zbylým mlékem. Nakonec vmícháme olej a těsto necháme na chladném místě odstát 30 minut, aby mouka nabobtnalé, čímž těsto zhoustne. Na pánvi rozehřejeme malé množství tuku a uděláme tenké palačinky. Omáčku připravíme tak, že kostky cukru otře o kůru dobře omytého pomeranče, aby získali aroma. Na pánvi pomalu rozpustíme máslo, přidáme cukr a za stálého míchání zahříváme asi 2 minuty. Pak pomalu přiléváme pomerančovou šťávu a omáčku zredukujeme asi na třetinu objemu. Upečené palačinky přeložíme na poloviny, naskládáme je do pánve s omáčkou a necháme asi 2 minuty pomalu prohřát. Nakonec je přelijeme likérem, zapálíme a flambovat.

Podobné recepty:

Zapečené palačinky s ořechovou nádivkou, Smažené palačinky, Pivní palačinky, Banánové palačinky, Zapékané palačinky