Bublanina jako prachové peří (bez vážení)

17.10.2012
Potřebujeme:

4 vejce, 2 dcl krystalového cukru, 2 bal. vanilkového cukru, 3 dcl hrubé mouky, 1 dcl oleje, 1 dcl mléka, 1 kypřící prášek, 2 bal. vanilkového cukru na posypání

Jak na to:

Bílky se špetkou soli a trochou cukru vyšleháme na tuhý sníh, odložíme do chladničky. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Střídavě do žloutkové hmoty zašleháváme prosátou mouku s kypřícím práškem, olej a mléko. Nakonec zlehka přidáme sníh. Těsto vylijeme na vymazaný pomoučněný plech, obložíme ovocem podle sezóny-jahody, maliny, rybíz, třešně ... Posypeme ještě vanilkovým cukrem a vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180oC asi 35-40 min. Během pečení troubu neotvíráme.

Podobné recepty:

Bublanina, Lahodná bublanina, Rychlé šlehačkové řezy - bez vážení, Rychlá bublanina, Bábovka ze šlehačky bez vážení