Pizza

11.7.2012
Potřebujeme:

3 velké pizzy
300g hladké mouky, 15-20 g droždí, malá lžička krys. cukru, 2 PL soli, pod + a potřeby mírně teplé mléko

Jak na to:

Do mísy dáme mouku, uprostřed vytvoříme důlek do které uděláme kvásek - droždí zalijeme teplým mlékem a posypeme cukrem. Když droždí vykvasit (asi za 10 min) do mouky přidáme sůl, olej a trochu mléka (asi 200 ml). Začneme zpracovávat těsto. Postupně podle potřeby přidáváme mléko, aby bylo těsto vláčné. Po umíchaní těsta posypeme moukou a necháme na teplém místě vykynout. Po vykynutí ještě prohněteme a vytvoříme přibližně 3 stejné hromádky na desku. posypeme moukou a necháme znovu vykynout. Po vykynutí dáme na pekáč a roztáhneme na tenkou pizzu. Potřeme olejem, suroviny klademe už podle fantazie a chuti.

Podobné recepty:

Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Tygříkova pizza od Medvídka Pú, Pivní pizza, Pizza chléb