Jelení guláš

9.8.2012
Potřebujeme:

1-1,3 kg ořezu z jelena vhodných na guláš, olej nebo sádlo, velká cibule, 1 velký rajčatový protlak nebo 2 malé, 1 kávová lžička mleté ​​červené papriky, 4-5 stroužků česneku, worcesteru, sůl, pepř, sušený nebo čerstvý tymián, 1/2 kávové lžičky nebo 1 větvička čerstvého rozmarýnu, jalovec (cca 25 ks bobulek), cca 1 kg brambor, může být hrst sušených hub

Jak na to:

Do hrnce dáme olej nebo sádlo a osmahneme na něm cibuli. Přidáme maso pokrájené na kostky spolu s pokrájenými 2 stroužky česneku, osolíme, opepříme a posypeme červenou paprikou, pokud se to všechno restuje na oleji. Přidáme velký rajský protlak, worcesteru tak 1,5-2 PL a necháme bublat, alespoň 5 minut. Potom maso okořeníme, přidáme 1/2 kávové lžíce sušeného tymiánu, 1/2 KL rozmarýnu a cca 25 ks jalovce, zalijeme vodou a dusíme do poloměkka. Po 30-40 minutách zkusíme maso, pokud je poloměkké, přidáme do něj 1 kg na kostky nakrájených brambor, příp. hrst předem namočených hub. A opět nakrájené 2 stroužky česneku. Vaříme dokud brambory i s masem nejsou úplně měkké. Po dovaření některé brambory v hrnci pomačkáme vidličkou, některé mohou zůstat celé, netřeba zahušťovat moukou.

Podobné recepty:

Jelení guláš, Guláš ze zvěřiny, Jelení guláš, Jelení kýta na víně, Jelení guláš v tlakovém hrnci