Pomerančový chlebíček s tvarohem

Potřebujeme:

125 g moučkového cukru, 2 vejce - rozdělit na bílky a žloutky, 1 dcl oleje, 1 dcl mléka, 125 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, kůra z jednoho pomeranče
Náplň: měkký tvaroh z kelímku, med
Na ozdobu pomeranč

Jak na to:

Do mísy dejte dva žloutky, moučkový cukr. Přilijte olej, mléko a elektrickým šlehačem vyšleháme do pěny. Pomeranč vydrhněte pod horkou vodou kartáčkem a nastrouhejte kůru - snažte se nestrouhat i dužinu. Zbylý pomeranč budeme potřebovat do nádivky. Jemně vmíchejte kůru z celého pomeranče do těsta. Přidejte polovičku kypřícího prášku a nezapomeňte sníh ze dvou bílků. Těsto se sněhem promíchejte, navrstvěte ho do formy na biskupský chlebíček a upečte při 180 stupních, cca 40-45 minut. Pokud jste formu správně vymastili a posypali hrubou moukou, chlebíček po vychladnutí vypadne z formy. Chlebík krájejte po délce. V míse utřeme měkký termizovaného tvaroh s medem podle chuti a pomerančovou šťávou z celého pomeranče. Chléb naplňte nádivkou, trochu si nechte i na vrch koláče. Natřete všechny strany, ozdobte kousky pomeranče a dejte ho ztuhnout do lednice.

Podobné recepty:

Biskupský ovocný chlebíček, Tequila Sunrise, Dýňový ( tykvový) kompot, Kokosový chlebíček, Kuřecí romeo a julie