Čokoládové zápalky

19.7.2012
Potřebujeme:

150 g hladké mouky, 120 g cukru, 115 g změklého másla, 1 vejce, 25 g kakaa, špetka soli
Na zdobení: tmavá poleva nebo čokoláda na vaření

Jak na to:

Do mísy prosejeme mouku, přidáme kakao, trochu soli a promícháme. Změklé máslo utřeme s cukrem do hladkého krému a do něj zašleháme jedno vejce. Po částech přidáme Moučnou směs a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu stát v lednici. Potom ho rozválíme, na pomoučněném vále, na tenký plát a tento nakrájíme na tyčinky. Nakrájené tyčinky (zápalky) naskládáme na plech pokrytý papírem na pečení a pečeme 8 minut při teplotě 180 ° C. Upečené zápalky necháme vychladnout. Mezitím ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, do které namočíme jeden konec zápalky a necháme ztuhnout.

Podobné recepty:

Čokoládové doutníky - nepečené, Čokoládový Shake, Koňakové špice, Pikantní čokoládové kolečka, Čokoládové hrudky s pistáciemi