Ledovky

Potřebujeme:

500 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 300 g Palmarínu (hera), 100 g ořechů, 2 lžíce medu, trochu mleté ​​skořice, šťáva a kůra z jednoho citronu, 1/2 malé kávové lžičky sody bicarbona
Krém: 1/4 l mléka, 30 g hrubé mouky (tj. 1 kopcovitá lžíce), 2 žloutky - vaříme to vše dohromady za stálého míchání, dokud nezhoustne. K vychladlého krému přimícháme 100 g másla, 100 g moučkového cukru a 1 vanilkový cukr

Jak na to:

Vše smícháme, vypracujeme těsto, rozválíme a vykrajujeme kolečka. Peču na 200 stupních, cca 10-12 minut. Vybírají se spíše bledší než tmavší. Vychladlé slepujeme krémem. Slepené necháme ztuhnout, a pak namáčíme v čokoládové polevě. Ozdobíme libovolně lentilky, ořechům, bílou polevou, ... Když se upečou měly by do druhého dne odstát, aby změkly. Do těsta nejde žádné vejce.

Podobné recepty:

Likér z ledovek, Čokoládový koňak