Francouzské brambory

brambory, obyčejné párky, máslo, 1/2 l mléka, 4 vejce, sůl, pepř, vegeta
Jak na to:Zapékací mísu vymažeme olejem. Oloupané syrové brambory nakrájíme na kolečka, dáme na dno zapékací mísy, osolíme, opepříme, na ně uložíme obyčejné párky nakrájené na kostičky, pak dáme zase brambory, osolíme a opepříme. Navrch dáme alespoň na 4 místa plátky másla a dáme péct do vyhřáté trouby. Když vrch zrůžoví a brambory jsou téměř měkké, zalijeme je asi 1/2 l mléka, ve kterém jsme rozkvedlaly 4 vejce, trošku soli a vegety a necháme ještě zapéct do růžová.
Podobné recepty:Francouzské brambory, Francouzské brambory , Francouzské brambory s hlívou, Francouzské brambory s hlívou, Francouzské brambory