Preclíky na slano

Potřebujeme:

0,5 listového těsta, 40g změklého másla, 1 lyži. posekané petrželky, pažitky, rozmarýnu, 1 česnek, koření podle chuti
Na potření: 20 g rozpuštěného másla
Na posypání: sezam, mák, ..

Jak na to:

V misce smícháme máslo s bylinkami, česnekem a kořením podle chuti. Listové těsto rozdělíme na dvě části, vyválíme a na jeden plát natřeme náplň, druhý vyváleného plát na to položíme, potřeme máslem a posypeme mákem. Krájíme asi tak 2 cm široké proužky. Stočíme z obou stran do spirály a pečeme 10-15 min.
Rychlé listové těsto, které uděláte i doma: 1 cera, 30 dkg hladké mouky, 10 lžic vody, trochu soli. S těstem můžete pracovat hned.

Podobné recepty:

Kynuté preclíky, Slané preclíky, Slané preclíky, Slané preclíky, Slané preclíky