Africké kuře

Potřebujeme:

kuřecí prsa, olej, 1/2 l slepičího bujónu (vývar), smetana na šlehání (500ml-750ml), 1 sáček kari koření, 1 pórek, 2 zelené papriky, 2 červené papriky, 1 žlutá paprika, 1 oranžová paprika, maizéna a hladká mouka na zahuštění, sůl, pepř, rýže, případně ananas

Jak na to:

Papriky nakrájíme na tenké proužky, pórek na tenká kolečka, celý i s listy. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky. V pánvi rozehřejeme olej, pak do něj přidáme kuřecí prsa pokrájené na kostky. Maso orestujeme bez soli na pánvi. Když bude dostatečně orestované, zalijeme ho slepičím vývarem. Následně přidáme kari koření, promícháme a udusíme do měkka. Do šlehačky v misce přidáme hladkou mouku a maizeny na zahuštění, důkladně promícháme, aby nebyly hrudky. Potom na maso nalijeme šlehačkovou smetanu, zamícháme a necháme na ohni asi 10 minut. Zahustíme maizenou, pokud by bylo ještě třeba, pokud by nebyla omáčka dostatečně hustá. Pokud není omáčka dostatečně žlutá a chuťově ještě cítit smetanu, třeba přidat kari. V této fázi můžeme přidat ananas podle chuti, ale nemusíme. Necháme chvilku povařit a přidáme pokrájené papriky a také pórek. Vše dohromady zamícháme a necháme na ohni dokud nebude zelenina zcela udušená do měkka. Pokud by byla směs moc hustá třeba dolít ještě trošku smetany a případně podle potřeby přidat kari, aby to bylo stále žluté. K jídlu podáváme rýži.

Podobné recepty:

Africké kuře, Kuře na pivě, Africké kari, Nadívané kuře zalité pivem, Africké špagety