Chřestový koláč

7.9.2012
Potřebujeme:

1 kg tenké chřestu, 1 balíček listového těsta, 100 g dietního salámu nebo anglické slaniny, 100 g eidamské cihly, 3 vejce, 1/10 l sladké smetany, 1 lžíce hořčice, 1/20 l bílého vína, pepř, sůl, petrželová nať

Jak na to:

Chřest oloupeme, uvaříme v solenou vodě a scedíme. Kulatou formu o průměru 30 cm vypláchneme studenou vodou. Listové těsto rozválíme a vložíme do formy. Z těsta vyformujeme výše okraje. Na těsto poklademe plátky salámu nebo slaniny, na to rozložíme chřest a posypeme strouhaným sýrem. V misce rozšleháme vejce se smetanou, hořčicí, vínem, solí a pepřem. Směs vylijeme na chřest a dáme péct do vyhřáté trouby. Po 10 minutách pečení koláč posypeme zelenou petrželovou nať a dopečeme tak, aby vajíčko mírně zhnědly. Podáváme teplý i studený.

Podobné recepty:

Tvarohovo - chřestový koláč, Chřestový krém s krevetami, Jemný chřestový krém, Chřestový salát, Chřestový slaný dort