Chřest s holandskou omáčkou

500 g chřestu, 1 lžičky soli, 1 kostka cukru, 1 l vody, 250 g másla, 3 žloutky, sůl, mletý bílý pepř, 1 malá cibule, 1 lžíce vinného octa, trochu mleté feferonky, pár kapek citronové šťávy
Jak na to:Chřest omyjeme, oloupeme a uvaříme ve vodě se solí a cukrem. Máslo na pánvi rozpustíme a odstavíme. Do mělké nádoby dáme žloutky, trochu soli a mletého bílého pepře. Nádobu vložíme do hrnce s horkou (ne však vařící) vodou a směs šleháme do zhoustnutí. Vyjmeme z vody a za stálého míchání přidáme rozpuštěné máslo a na jemno nakrájenou cibuli. Ochutíme vinným octem, feferonkou a citronovou šťávou. Spolu s uvařenou chřestem upravíme na talíř a ihned podáváme.
Podobné recepty:Vařený chřest s holandskou omáčkou, Zelenina s holandskou omáčkou, Chřest s holandskou omáčkou, Grilovaný lososový "sandwich" s chřestem, bramborem a holandskou omáčkou, Chřest s ořechovou omáčkou