Chřestová krémová polévka
23.8.2012

400 g uvařené chřestu, 1/2 l slepičího vývaru nebo jedna kostka slepičího bujónu rozvařená ve vodě, 40 g hladké mouky, 40 g másla, 1 žloutek, 3 lžíce smetany, sůl, muškátový oříšek
Jak na to:Chřest oloupeme, nakrájíme na 2-3 cm kousky a uvaříme v 1/2 l vody. Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem z chřestu, přidáme slepičí vývar a vše povaříme. Žloutek rozmícháme se smetanou a opatrně vmícháme do polévky. Už nevaříme. Do polévky vložíme uvařenou chřest a dochutíme solí a strouhaným muškátovým oříškem.
Podobné recepty:Jemná chřestová polévka, Chřestová polévka, Chřestová polévka, Chřestová polévka, Chřestová polévka