Karibský kuřecí salát

Potřebujeme:

(4 porce)
2 sklenice vody, 4 zelené cibulky, 500 g kuřecích prsou bez kůže a kostí, 2/3 šálku suchého bílého vína, 2 lžíce jemně nakrájených pálivých papriček, 2 lžičky cukru (nebo porce umělého sladidla), ½ lžičky sušeného tymiánu, ¼ lžičky nového koření, ¼ lžičky pepře, 1/8 lžičky skořice, 1/8 lžičky muškátového ořechu, 2 stroužky česneku, 2 lžíce jablečného vinného octa, 1 šálek ananasového kompotu, ½ šálek červených vinných hroznů, ½ šálek majonézy light, 1 hlávkový salát, 1 lžíce jemně nakrájené zelené cibulky

Jak na to:

Do velké nádoby dejte zelenou cibulku a vodu, přiveďte do varu, přidejte kuře a vše vařte pod pokličkou asi 20 min na mírném plameni. Maso vyjměte a nechte vychladnout. Vodu s uvařenými cibulkami již nebudete potřebovat. Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky. Ve větší umělohmotné nádobě smíchejte víno s kořením, přidejte kuřecí maso a marinujte v chladničce asi 2 hodiny. Několikrát promíchejte a nakonec maso nechte okapat. V nádobě smíchejte maso, ananas, hrozny a majonézu. Obložte 4 velké talíře listy hlávkového salátu, na ně poklademe marinované kuřecí maso a posypte zelenou cibulkou. Podávejte s čerstvým bílým chlebem.

Podobné recepty:

Karibský salát s jogurtem, Kuřecí na karibský způsob, Salát Angelo, Kuřecí salát, Kuřecí salát