Omáčka na těstoviny s olivami a masem

Potřebujeme:

těstoviny, cibule (jedna středně velká nebo velká), olej, olivy bez pecky, rajčatový protlak, kuřecí maso (nejlépe prsa), smetana (sladká smetana), vegeta, sůl, oregano, majoránka, česnek, voda

Jak na to:

Nejprve udusíme cibulku na oleji do pěny, později přidáme kuřecí maso pokrájené na menší kostky. Necháme opéct a pak přidáme rajčatový protlak (množství podle chuti). Olivy pokrájené na kolečka můžete přidat jako první na maso a trochu podusit ať pustí chuť. Dolijeme vodou podle toho, kolik šťávy chceme mít. Dochutíme vegetou, solí a oreganem, česnekem a později ke konci trochou špetkou majoránky. Toto vše dusíme pod pokličkou cca. 10-20 min (podle toho, jaké je maso měkké). Mezitím si uvaříme těstoviny. Když je maso už měkké, přidáme nakonec sladkou smetanu, množství podle chuti případně podle toho, kolik omáčky chceme aby bylo. Pokud má omáčka příliš výraznou chuť, zjemníme ji přilitím celé smetany. Pokud je maso již měkké, podáváme ho buď jako klasickou omáčku na těstoviny nebo noky, příp. můžeme i zapéct na chvíli v troubě spolu s těstovinami a na vrchu nasypaná nastrouhaným sýrem!

Podobné recepty:

Svíčková omáčka s těstovinami a kuřecím masem, Citrónové těstoviny s tuňákem a olivami, Těstoviny s kuřecím masem, Těstoviny s kuřecím masem, Zapečené těstoviny s vepřovým masem