Rybí kari

20.7.2012
Potřebujeme:

500 g ryb, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 3 rajčata, 3 lžíce másla, 1 lžíce zelené petrželky, ½ lžičky kari koření, ¼ lžičky muškátového květu, ½ lžíce skořice, ¼ lžičky mletého zázvoru, sůl

Jak na to:

Rybí maso omyjeme a osolíme. Cibuli jemně nakrájíme. Česnek rozetřeme se zázvorem. Asi minutu mícháme. Přidáme jemně pokrájené rajčata, sůl a za stálého míchání přidáváme ostatní koření kromě skořice. Do směsi dáme rybí maso. Polovinu směsi poklademe na maso a posypeme skořicí. Podlijeme asi 3 lžičkami vody a asi 10 minut dusíme na mírném ohni. Pak ryby obrátíme a dusíme ještě 10 minut.
Podáváme s vařenou rýží.

Podobné recepty:

Rybí filé na kari koření zapečené v alobalu, Pikantní rybí filé, Thajská kokosová kari polévka s kuřetem, Zapečené rybí filé, Zapečené rybí filé