Mělnická polévka z raků
24.8.2012

1 l vývaru z ryb, 100 g másla, 200 g Chatky nebo račích ocásků, polovina citronu, 2 dl bílého vína, půl hlávkového salátu, 30 g mouky, 50 g kečupu, 200 g rajčat, 1,5 dl sladké smetany, sůl
Jak na to:Čerstvé nebo konzervované račí ocásky udusíme na másle, pokapeme bílým vínem, přidáme kečup, zalijeme vývarem, který jsme předtím udělali z ryby nebo jen z rybích hlav, ochutíme citrónem, zahustíme francouzským máslem a dáme vařit. Pak přidáme hlávkový salát pokrájený na nudličky, zjemníme smetanou a nakonec přidáme pokrájené rajčata.
Podobné recepty:Jahodová polévka, Špenátový dip nebo pomazánka, Rychlá sýrová polévka, Mléčná polévka s drobenkou, Brokolicovo-smetanová polévka