Polévka Hlubockých rybářů

Potřebujeme:

100 g kapřích jiker, hlava z kapra, 1,5 l rybího vývaru, 50 g másla, 1 lžíce mléka, 100 g kořenové zeleniny, 80 g hladké mouky, 15 g sušených hub, pepř, mletý muškátový ořech, 1 žloutek, 50 g smetany, 100 g housky, sůl

Jak na to:

Zeleninu, hlavu z ryby a jikry dobře povaříme. Z nasucho opražené mouky a másla připravíme bledou jíšku, zalijeme ji vývarem z hlavy a jiker, přidáme mletý pepř a muškátový ořech a hodinu vaříme. Pak ji zalijeme mlékem, přecedíme a vložíme do ní sekané rybí maso, jikry, uvařenou zeleninu pokrájenou na nudličky a posekané sušené houby. Nakonec polévku zjemníme žloutkem rozkvedlaným ve smetaně a dochutíme solí, případně polévkovým kořením.
Podáváme s pokrájenou a osmaženou houskou.

Podobné recepty:

Jahodová polévka, Špenátový dip nebo pomazánka, Rychlá sýrová polévka, Mléčná polévka s drobenkou, Brokolicovo-smetanová polévka