Halászlé

200 g štiky, 200 g kapra, 200 g úhoře, sůl, pepř, 70 g sádla, 120 g cibule, 10 g mleté červené papriky, 20 g hladké mouky, 2 dl zakysané smetany, základní rybí vývar, ocet, citronová šťáva , 120 g zelené papriky
Jak na to:Očištěné, omyté a osušené maso z ryb pokrájíme na 50 g kousky, osolíme, opepříme a prudce opečeme na jedné třetině masti. Na dvou třetinách rozpáleném sádle zpěníme cibuli nakrájenou na drobno, zaprášíme moukou, přidáme mletou červenou papriku, zalijeme vývarem, dobře rozmícháme, přidáme zelenou papriku nakrájenou na tenké nudličky a krátce povaříme. Hustou omáčku rozředíme rozšlehanou zakysanou smetanou, dochutíme octem, citronovou šťávou a dosolíme. Přidáme opečené ryby a přikryté vaříme 10 minut.
Podáváme s krupicovými haluškami.