Telecí filé na pomerančích
600 g telecí svíčkové, 4 malé cukety, 2 mrkve, 1 cibule, 1 řapíkatý celer, šťáva z 1 pomeranče, asi 5 PL olivového oleje, malý svazek pažitky, mletý pepř, sůl,, 4 papíry na pečení
Jak na to:Cukety, mrkev a cibuli nakrájejte na nudličky, stonky celeru na plátky. Pomerančovou šťávu osolte a vidličkou ji prošleháme s několika lžícemi olivového oleje.
Maso nakrájejte na tenké plátky a prudce jejich osmažte na pánvi z olejem, asi 1 min. Z každé strany. Plátky masa položte na 4 namočené a vyždímané archy papíru na pečení, přidejte nakrájenou zeleninu, pažitku a koření. Do každého balíčku přidejte lžíci oleje s pomerančovou šťávou, pevně zavažte a pečte v troubě 10 min. při teplotě 200 ° C.
Rybí filé na pomerančích, Rybí filé na pomerančích, Filé na slanině, Plněné rybí filé, Filé s lučinou