Krůtí prsa s karotkou

Potřebujeme:

800 g krůtích prsou, 2 PL oleje, 100 g slaniny, 150 g mrkve, 100 g cibule, ¼ l drůbežího vývaru, 1 lžičku maizeny-solamyl, 1/8 vína (vody), trochu mleté ​​červené papriky, pepř, sůl

Jak na to:

Troubu předehřejte na 200 ° C. Mrkev očistěte, nakrájejte, uvařte v osolené vodě, slijte, nechte okapat. Cibuli oloupejte, spolu se slaninou nakrájejte, maso osolte, opepřete a posypte mletou paprikou. Na pánvi zahřejte olej, maso opečte z každé strany. Ve výpeku osmahneme cibuli, slaninu, dejte na pekáč, vložte do trouby a podlévejte vývarem. Pečte asi 40 min., Pak přidejte mrkev a pečte ještě asi 15 min.
Maizenu nahladko vymíchejte s vínem, maso vyjměte z pekáče, šťávu zahustíte maizenou a nechte přejít varem. Maso nakrájejte na plátky. Podávejte se zeleninou, jako přílohu doporučujeme rýži.

Podobné recepty:

Krůtí prsa plněné borůvkami, Krůtí prsa s broskví, Krůtí prsa s broskví, Netradiční krůtí prsa, Krůtí prsa plněné žampiony a smaženici