Vánoční hvězdičky

Potřebujeme:

230 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 140 g másla, 1 žloutek, 1 PL rumu, citrónovou šťávu, tuk na vymazání formiček
Náplň: Krém nebo šlehačka

Jak na to:

Do prosáté mouky přidejte Moučkový a vanilkový cukr, změklý a na menší kousky pokrájený tuk, žloutek, rum a citronovou šťávu. Vypracujte vláčné těsto, které vyválíme na plát silný asi 4 mm. Formičkou vykrajujte hvězdičky (nebo kytičky). Vložte je do formiček na košíčky, zlehka vymaštěných tukem. V nich je ještě vytvarujte (tým že okraje nadzvednete) a v mírně vyhrajete troubě upečte. Vychladlé pečivo ozdobte tak, že do středu květu nastříkejte šlehačku nebe krém a přidejte kousek kandovaného ovoce.

Podobné recepty:

Ořechové hvězdičky, Ořechové hvězdičky, Vánoční kompot, Linecké hvězdičky, Skořicové hvězdičky