Velikonoční nádivka
16.8.2012
starší rohlíky, na 1 rohlík asi 25 g uzeného masa a 2 vejce, sůl, petrželová nať, mladá kopřiva, alchemilka obecná, tuk na vymazání pekáče
Jak na to:Uzené maso spolu uvařte. Vyberte a po vychladnutí jemně nasekejte. Rohlíky nakrájejte na drobné kostičky, zalijte vývarem z masa a nechte vsáknout. Pak vymíchejte žloutky se solí, přidejte nadrobno nasekanou petrželku, mladé kopřivy a alchemilky a spojte se změklými růžky. Nakonec vmíchejte ušlehaný sníh z bílků. Dejte péct a podávejte s hlávkovým salátem.
Podobné recepty:Velikonoční nádivka, Velikonoční nádivka, Velikonoční hrudka, Velikonoční nádivka, Plněný velikonoční cop