Zapečené fazolové lusky se sýrem
16.8.2012
300 g zelených fazolových lusků, 1 dl mléka, 1 vejce, 50 g eidamu, 1 PL rostlinného tuku nebo oleje, voda, sůl
Jak na to:Očištěné a omyté fazolové lusky vložte do vařící vody a uvařte téměř doměkka. Sceďte přes sítko a nechte okapat. Mírně vychladlé nakrájíme na 3 cm kousky. Nákypovou formu vymažeme tukem nebo olejem a vložte do ní fazole. Vejce rozšlehejte s mlékem a s nastrouhaným sýrem, podle potřeby opatrně přisolte a fazole zalijte. Pokapejte olejem. Zapečte nepřikryté v dobře vyhřáté troubě. Podávejte s vařenými bramborami.
Podobné recepty:Zavařené fazolové lusky, Fazolová polévka, Fazolové lusky s celozrnnými těstovinami, Dušená zelené fazolky, Eintopf Friedrich