Vajíčková pomazánka

3.9.2012
Potřebujeme:

6 vajec uvařených natvrdo, 1 cibule, 150 g rostlinného másla, 1 PL hořčice, 2 PL bílého jogurtu, 1 rajče, 1 lžička pokrájené pažitky (petrželky), mletá červená paprika, sůl

Jak na to:

Vejce oloupejte (jedno odložte bokem), zbylé pokrájejte nadrobno a vložte do mísy. Přidejte očištěnou na jemno pokrájenou cibuli, máslo utřené s hořčicí a bílým jogurtem. Podle chuti osolte a promíchejte. Omyté rajče nadrobno pokrájejte, vmíchejte do pomazánky spolu s pažitkou a uložte na chladné místo alespoň na 20 min. Před podáváním pomazánku posypte mletou červenou paprikou a ozdobte překrojeným vejcem.

Podobné recepty:

Vajíčková pomazánka - fofr, Vajíčková pomazánka, Vajíčková pomazánka, Vajíčková pomazánka, Rychlá vajíčková pomazánka