Hráškový krém s lososem

2 šalotky, 1 stroužek česneku, 2 jarní cibulky, 40 g másla, 800 g mraženého hrášku, 100 g mladého hrášku, 50 ml smetany, 400 ml kuřecího vývaru, 1 lžičku citronové šťávy, špetku muškátového oříšku, 5 lístků máty, 200 g čerstvého lososa, sůl
Jak na to:Šalotku, česnek a jarní cibulku nadrobno pokrájejte a na másle je opatrně osmahneme nezesklovatí. Přidejte mražený hrášek, přilijte vývar a 1 0 min. vařte na mírném plameni. Lososa prudce opečte na másle z obou stran a přidejte do polévky. Vše rozmixujte a znovu nechte přejít varem. Do krému přidejte na zjemnění smetanu, pokapejte citronovou šťávou, ochuťte muškátem a osolte. Před podáváním vhoďte do krému nasekané lístky máty a čerstvý hrášek.
Podobné recepty:Tvarohová pomazánka s lososem, Tvarohová pomazánka s lososem, Hráškový krém s lososem, Hráškový krém s lososem, Hráškový krém s lososem