Omáčka z kaparů

5.9.2012
Potřebujeme:

1 kg pečeného masa (vepřového, telecího, hovězího), mast, 18-20 kaparů, 1 stroužek česneku, 1 malá cibule, 8-10 zrnek pepře, majoránka

Jak na to:

Do teplé masti dejte kapary, trochu česneku, nakrájenou cibuli, zrnka pepře, špetku majoránky a duste v malém množství vody. Když voda vyvřela, pepř z masti vyberte a nakrájené maso rychle v ní upečte. Mezitím oddělte z koření kapary, popučte je a po opětovném vložení do masti připravte z nich omáčku s přídavkem masové šťávy. Při servírování ní polijte plátky masa.

Podobné recepty:

Kaparová omáčka, Omáčka z kaparů, Čaj na vzbuzení chuti k jídlu, Omáčka Tapenade, Sardelová omáčka