Rozmarýnový králík

Potřebujeme:

1 králičí hřbet a stehna, 1 plát vnitřního sedla, 6 tenkých plátků anglické slaniny, 1 svazek rozmarýnu, 60 g másla, 2 lžíce oleje, 200 g uzeného bůčku, 200 g cibule, 2 stroužky česneku, 1 sklenice suchého bílého vína, nasekaná petrželová nať, sůl, pepř

Jak na to:

Plát vnitřního sádla vložte na 5 min. do studené vody, pak jej opláchněte a osušte.; nařežte na 6 kusů. Záda a stehna z králíka rozdělte na pěkných kousků, osolte a opepřete. Každý kousek oviňte tenkým plátkem slaniny, pod kterou zasuňte 1 stonek rozmarýnu. celé pak zaviňte do kousků vnitřního sádla.
Máslo a olej rozehřejte v Rendlík a vložte do nich kousky masa. Přidejte na malé kousky nakrájený bůček a očištěnou cibuli. Na malém ohni pečte ze všech stran. Když dostane maso pěknou barvu, přidejte rozdrcený česnek s bílým vínem a 0,5 sklenice teplé vody. Ještě jednou dochuťte a pomalu vařte. Před podáváním položte maso na podnos s cibulkami a bůčkem. Podávejte teplé
Výpek z rendlíku povařte s trochou vody a touto šťávou maso přelijte. Ozdobte petrželkou.

Podobné recepty:

Králík pečený s paprikou, Králík - pečený, Dušený králík s cizrnou, Pečený králík, Králík