Mexický guláš

5.9.2012
Potřebujeme:

60 dkg předního hovězího masa, 8 dkg sádla nebo slaniny, 3 cibule, 2 lžičky mleté ​​sladké papriky, kmín, majoránka, 1 stroužek česneku, 2 lžíce hladké mouky, vývar, 30 dkg rýže, 1 PL másla, 12 dkg šunky, strouhaný sýr , 2 - 3 PL kečupu, sůl

Jak na to:

Na rozpáleném sádle (slanině) osmahneme dozlatova cibuli, přidejte na kostky pokrájené maso, mletou papriku, sůl, kmín, utřený česnek a za občasného míchání a mírného podlévání dusíme maso, až je poloměkké. Potom šťávu nechte vysmahnout na tuku, zaprášíme moukou, okořeňte majoránkou, osmahneme a podlijeme vývarem. Rozmíchejte a vařte, dokud nebude maso měkké. Potom dušenou horkou rýži napěchujeme kolem větší okrouhlé formy na vykrajování, kterou vymažeme máslem a vyklopte na talíř. Volný střed naplňte gulášem, který posypte na jemno pokrájenou šunkou a strouhaným sýrem. Rýži ozdobte kečupem.

Podobné recepty:

Fazolový guláš, Mexický guláš, Montezumova čokoláda, Mexický guláš s fazolemi, Zelný guláš