Zapékané brambory na smetaně

Potřebujeme:

1 kg moučnatý brambor, 1 PL másla, 400 g smetany, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, muškátový ořech

Jak na to:

Brambory očistěte a nakrájejte na tenké plátky. V malém hrnku rozpusťte máslo, vymastěte ním mělkou žáruvzdornou formu a dejte do ní šupinovité brambory. Prohřejte smetanu, přidejte prolisovaný česnek, osolte opepřete pepřem a strouhaným muškátovým oříškem, nechte přejít varem. Brambory zalijte ochucenou smetanou a ve vyhřáté troubě zapékáme 45 min. při 200 ° C.

Podobné recepty:

Zapékané kuřecí prsíčka na smetaně, Zapékané brambory s jogurtem, Zapékané brambory s Morca dellou, Provensalske brambory na smetane, Zapékané žampióny s bramborami a šlehačkou