Čokoládové kolečka

17.8.2012
Potřebujeme:

Těsto:, 140 g moučkového cukru, 300 g másla, 2 žloutky, 400 g hladké mouky, 80 g mletých ořechů, kakao, 100 g nastrouhané tmavé čokolády Náplň: 250 g másla, kakao, 2, 5 dl mléka, vanilkový cukr, 200 g práškového cukru, 40 g Zlatého klasu, rum - podle chuti
Poleva: čokoláda na vaření, máslo

Jak na to:

Moučkový cukr, máslo, hladkou mouku, mleté ​​ořechy, kakao, nastrouhanou čokoládu a žloutky spolu smíchejte. Utřené těsto odložte na 30 min. do chladničky.
Potom ho vyválíme na pomoučněném vále a formičkou vykrajujeme menší kolečka. Uložte je na plech pokrytý papírem na pečení. Pečte ve vyhřáté troubě. Po vychladnutí dvě a dvě kolečka spojte krémem a naplněné obalte v čokoládové polevě. Tu si připravíte tak, že ve vodní lázni rozpustíte čokoládu a máslo.

Náplň: Z mléka a ze Zlatého klasu uvaříme pudink a nechte ho vychladnout. Přidejte do něj utřené máslo s kakaem a cukrem. Podle chuti přidejte rum a spolu vyšlehejte.

Podobné recepty:

Pikantní čokoládové kolečka, Čokoládové doutníky - nepečené, Čokoládový Shake, Koňakové špice, Čokoládové kopečky