Italské palačinky

Potřebujeme:

80 g polohrubé mouky, 3 vejce, 1 PL oleje, 100 ml studeného mléka, špetka soli, máslo na pečení
Náplň: 250 g mraženého špenátu, 150 g žampionů, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 20 g másla, mletý černý pepř, špetka muškátového oříšku, 250 g tvarohu, 4 PL strouhaného tvrdého sýra, 1 vejce, sůl
Omáčka: 100 mléka, 75 g plísňového sýra Niva, 2 PL tvrdého strouhaného sýra, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Mouku trochu osolte, přimíchejte vejce, olej, mléko, vymíchejte hladké těsto a nechte 30 min. odpočívat.
Rozmrazený špenát vytiskněte, žampiony, cibuli, česnek očistěte a nakrájejte. Na pánvi rozpusťte máslo, osmahneme cibuli, vmíchejte žampiony a duste, dokud se tekutina neodpaří. Vmíchejte česnek, dochuťte solí, koření, muškátovým oříškem, nechte trochu vychladnout. Promíchejte se špenátem, sýrem, tvarohem a vejcem.
Troubu předehřejte na 200 ° C. Na pánvi rozpusťte máslo a upečte 8 palačinek. Naplňte jejich, stočte a vložte do máslem vymazaného pekáče.

Omáčka: Plísňový sýr nakrájejte na kostky, důkladně rozmačkejte vidličkou, promíchejte s mlékem, dochuťte solí a pepřem. Omáčkou polijte palačinky, posypte strouhaným sýrem a zapékáme, dokud omáčka nezačne vřít.

Podobné recepty:

Zapečené palačinky s ořechovou nádivkou, Smažené palačinky, Pivní palačinky, Banánové palačinky, Zapékané palačinky