Kuřecí balíčky se smetanovým špenátem

Potřebujeme:

350 g čerstvého špenátu, špetka kypřícího prášku, 600 g kuřecích prsou, 80 g šunky, 200 g plísňového sýra, 50 g oleje, 50 g másla, 1 menší cibule, 200 ml šlehačky, zelená petrželka na ozdobení, mletý bílý pepř, sůl

Jak na to:

Čerstvý špenát několikrát vyperte pod studenou vodou a vložte do vroucí osolené vody, do které jste přisypávali trochu prášku do pečiva. Blanšírování špenát slijeme a vložte do ledové vody, tak si uchová svěží zelenou barvu.
Kuřecí prsa opatrně rozklepte do šířky, osolte, opepřete a na každou porci položte list špenátu, plátek šunky a do středu kousek sýra. Plátky masa přeložte na poloviny, okraje lehce sklepněte a spíchněte párátkem. Balíčky po ukládejte na plech vymazán olejem, vložte do trouby rozehřáté na 180 ° C a pečte 15 - 20 min. Měkké maso vyjmeme, zbavte párátek a udržujte teplé. Výpek zjemněte polovinou másla a prohřejte.
V menším hrnci rozpusťte zbytek másla, vložte na jemno nakrájenou cibuli a krátce ji zpěníme. Přidejte zbývající špenát (překrájeni), zalijte šlehačkou, ochuťte solí, pepřem a poduste, dokud šlehačka nezhoustne. Kuřecí prsa podávejte s kopečkem smetanového špenátu, vařenými bramborami a ozdobené petrželkou.

Podobné recepty:

Kuřecí stehna v alobalu, Špagety se špenátem a kuřecím masem, Kuřecí závitky plněné špenátem, Kuřecí prsa se špenátem, Těstoviny s kuřecím masem a se špenátem