Boloňské špagety

Potřebujeme:

½ kg mletého hovězího masa, ¼ hrnku na jemno nakrájené petrželky, 2 lžíce olivového oleje, 2 prolisované stroužky česneku, 1 velká nakrájená cibule, 1 nakrájená mrkev, 1 nakrájený celer, ½ l hovězího vývaru, 1, 5 hrnku červeného vína, 85 dkg konzervovaných rajčat, 1 lžičku cukru, ½ kg špaget, 2 lžíce na jemno nastrouhaného parmazánu, pepř, sůl

Jak na to:

Petrželovou nať nakrájejte na jemno. Rozehřejte olej a česnek, cibuli, mrkev a celer na něm pomalu za stálého míchání opékejte asi 5 min. Zvyšte teplotu a vmíchejte mleté ​​maso. Za stálého míchání ho osmahneme dohněda, pečlivě vidličkou rozmačkejte případné hrudky. Přidejte vývar, víno, rajčata cukr a petrželku. Směs přiveďte do varu snižte teplotu a bez pokličky zvolna vařte za občasného míchání asi 30 min. Pak směs dochuťte. Mezitím uvařte špagety. Podávejte přelité omáčkou a posypané strouhaným sýrem.

Podobné recepty:

Boloňské špagety, Boloňské vegetariánské špagety, Boloňské vegetariánské špagety, Špagety s italskou drobenkou, Špagety