Provensálsky salát

Potřebujeme:

5 rajčat, 2 papriky, 1 okurka, 150 g uvařených fazolových lusků, 1 malá čekanka, 100 g černých oliv, 2 středně velké cibule, 3 natvrdo uvařená vejce, 12 sardelek, ½ sklenice olivového oleje, 2 stroužky česneku, šťáva z 1 citronu, 1 PL vinného octa, sůl, pepř

Jak na to:

Sardele umyjte, narovnejte a vložte do studené vody. Jednu rajče oloupejte a rozmačkejte. Česnek očistěte, rozetřete se solí a přidejte olej. Tuto hladkou pastu zřeďte citrónovou šťávou, octem, rozmělněnou rajčetem a chvilku šlehejte.
Zbývající rajčata pokrájejte na plátky, papriku na proužky; cibuli čekanku, a okurku nakrájejte na kolečka. Vejce pokrájejte na čtvrtky.
Rajčata, papriku, okurku, vychladlé fazolové lusky, olivy, okapané sardele a vejce dejte do salátové mísy. Zalijte omáčkou a promíchejte. Ozdobte kolečky cibule.

Podobné recepty:

Provensálský salát, Nudle na provensálsky způsob, Zamilovaný salát, Olivový salát, Mušličkový salát