Treska na neapolský způsob

11.9.2012
Potřebujeme:

1 kg zmrazené tresky, 1 lžičku soli, 1 větší cibuli, 2 lžíce hladké mouky, 2, 5 dl červeného vína, pepř, 2 stroužky česneku, 60 g mandlí, citron

Jak na to:

Do většího kastrolu dáme 2 lžíce másla a na drobno posekanou cibuli, kterou necháme zpěnit. Přidáme rýži, zamícháme, aby se zamastila. Zalijeme sklenkou bílého vína a promícháme. Osolíme, přidáme hovězí vývar nebo bujónovou kostku a vodu, postupně, po naběračkou a občas smíchejte, až je rýže uvařená al dente, t. j. ne rozvařená, stáhneme z ohně, přidáme 2 lžíce másla, dle chuti trochu pepře a hodně strouhaného parmazánu. Promícháme. Přikryjeme a necháme asi 3 minuty odpočinout až potom podáváme.

Podobné recepty:

Neapolský salát z makarónů, Zapékaný kapr nebo treska, Neapolský dušeý kapr, Treska trochu jinak, Falešná treska