Medovníčky - hned měkké

Potřebujeme:

50 g másla, 550 g hladké mouky, 300 g moučkového cukru, 3 PL medu, 1 lžičku kakaa (já nadávám vůbec), 1 PL rumu, 1 lžička jedlé sody (zarovnaná), ½ bal. kypřícího prášku do perníku, 3 vejce
Poleva:, 150 g moučkového cukru, 1 bílek, 1 PL octa
Na potření: 1 vejce, 1 PL vody

Jak na to:

Ze všech surovin vypracujte tuhé těsto a nechte ho min. 2 dny (čím déle stojí, tím budou lépe) odležet v chladu. Potom těsto rozválejte na plát hrubý 3 mm a vykrajujeme z něj formičkami různé tvary. Dejte je do vyhřáté trouby 150-180 ° C a pečte 15 min.

Poleva:
Cukr, bílek a ocet vymíchejte na hladkou hmotu.

Upečené perníčky ihned po vytažení z trouby potřete směsí - vejce a vody. Jsou lesklejší a lépe na nich drží plevy. Zdobte až vychladlé.
Uskladňujte v papírové krabici.

TIP: Jedna rada, kterou jsem se dočetla v časopisech: Pokud jsou perníčky tvrdé a nechtějí změknout, třeba dát do krabice překrojené jablíčko.

Podobné recepty:

Těsto na kynuté koláče, Makarony s krůtími prsy, Zapečené nudle s tvarohem, Hovězí stroganov, Těstoviny s kuřecím masem a se špenátem